Iloa suruun

Kirjoitin aiemmin iloitessani kryptoistanne tehden niitä “kolmessa polvessa”. En malta olla jälleen kääntymättä puoleenne kertoakseni tuotostenne uudenlaisesta merkityksestä minulle.

Elän näet nyt suuressa surussa, kun aiemmin täysin terve ja itseään hyvin hoitanut, minulle niin rakas puolisoni, tuli elokuun alussa todetuksi salakavalasti edennyttä ja jo hoidon ulottumattomiin ehtinyttä haimasyöpää sairastavaksi. Diagnoosista kuolemaan kesti vain 3 kk ja 1 pv (6.11.)!

Olen kiitollinen, että olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja siksi voin hoitaa hänet kodissamme – ja niin saimme elää viimeisen taipaleemme oman kodin rauhassa, jokaisen hetken yhdessä!

Nyt, kun elän tyhjiössä, musertavassa ikävässä ja ajatukset ovat todella vaikeasti hallittavissa, on kryptojen hyöty näyttäytynyt minulle suureksi avuksi: niitä tehdessäni pystyn keskittymään ajattelemaan vain numeroiden ja kirjainten yhdistämistä, katkaisemaan siksi aikaa tuskan kouristuksen, mielen hajanaisuuden. Toisaalta huomaan erityisen suurta helpotusta, kun voin todeta “pääni toimivan”, että numeroiden ja kirjainten yhteys löytyy.

Puolisoni eläessä pyysin häneltä usein apua oivaltaa kuvan tuoma sana-apu. Nyt Krypto Pelikaani -lehden 12/2014 numerossa jouduin selviytymään siitä ihan itse – ja selviydyin! Se tukee minua ajatuksessa, että voisin tulevassa joskus vielä selviytyä yksin muissakin asioissa!

Näin nyt siis kiitän sekä toivotan iloa tulevien kryptojen laatimisessa, joiden merkitys saajilleen on kokemukseni myötä hyvinkin monitahoinen!

Toivotan kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle koko Pelikaani-tiimille. Kokemukseni jälkeen parasta, mitä voimme toisillemme toivoa on, että saisimme elää/pysyä terveinä!

Aino Espoosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>