Kiss Kiss

Eki ja Kii Kreetalla 1976.

Eki ja Kii Kreetalla 1976.

Toukokuu 1976, Kreeta, Kreikka

Olen ensimmäisellä ulkomaanmatkalla tulevan vaimoni, tulevien lapsieni äidin ja lastenlasteni isoäidin sekä kolmen ystävän kanssa. Menemme eräänä iltana diskoon, joka ammottaa tyhjyyttään. Korviini raikuu musiikki, joka ravitsee mieltäni. Menen kysymään tiskijukalta esittäjän nimeä. ”Kiss!” kuuluu vastaus. Jaahah, olen toki maskimiehi(st)ä kuullut, mutta en ole aiemmin näin selkeästi tajunnut heidän hyvyyttään. Yhtyeen nimi iskostuu ikiajoiksi positiivisena mieleeni.

 

 

1980-luvun alku, Pukinmäki, Helsinki

Esikoispoikamme Sakari on syntynyt ja osoittaa kiinnostusta musiikkiin. Vuonna 1983 eli alle kolmevuotiaana hänelle kolahtaa MTV-musiikkikanavalla taajaan näytettävä Kiss-hitti ”Lick it up”, jolla yhtye tekee näyttävää paluuta pienen laskukauden jälkeen. Alkukantainen sävellys ja video iskevät pienen pojan tajuntaan. Vuoden 1984 kova sana on ”Heaven’s on fire”, vuonna 1985 ”Tears are falling” ja 1986 ”Crazy crazy nights”. Merkittävää yhtyeen uralle on sekin, että kaikilla näillä levyillä he esiintyvät ilman maskia.

Sakke tykkäsi muistakin naamiomiehistä kuin Kissistä.

Sakke tykkäsi muistakin naamiomiehistä kuin Kissistä.

 

Jasmin on ensimmäinen Vuokila, joka on ottanut  itselleen asianmukaisen Kiss-maskin.

Jasmin ja maski.

2010-luvun alku, Pohjois-Helsinki

Vuosikymmenen vaihteessa on Sakarin esikoistyttärestä Jasminista kasvanut innokas Kiss-fani. Hän katselee isänsä kanssa Kiss-dvd-konsertteja ja on lähettänyt fanipostiakin Paul Stanleylle. Kun kuulemme Kissin olevan jälleen tulossa Suomeen konsertoimaan, päätämme lähteä kolmestaan tsekkaamaan yhtyeen nykykunnon. Sakari ja Jasmin lähtevätkin jo päivällä Helsingin keskustaan Kissin kunniaksi järjestettyyn Expoon ja Jasmin ottaa itselleen niin komean Kiss-maskin, että vieraat ihmiset käyvät ihailemassa sitä pitkin päivää.

 

 

Maanantai 3.6., Hartwall-Areena, Helsinki

Kiss tulee lavalle huutaen ”You want the best, you get the best”. Vaikka miehissä alkaa ukkoutuminen hiljakseen näkyäkin, maskit peittävät sitä ja pakko on myöntää, että soitto sujuu. Yhtye vetää välillä aika suoraviivaista heviä, mutta itse pidän kaikkein eniten muutamista vivahteikkaista popahtavista kappaleista. Itselleni ”Detroit Rock City” nousee konsertin ykkösvedoksi. Toki he soittavat myös harvemmin setissä kuultavan Saken suosikin ”Heaven’s on fire” sekä biisin, joka on aikoinaan ollut minulla soittoäänenä, kun vaimoni oli linjoilla: ”I was made for loving you”. Suurinta Kiss-suosikkiani ”Sure know something” ei Helsingissä kuulla. Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä keikkaan. Jasmin innostui myös Kissiä lämmittäneen Reckless Loven musiikista. Taaton levy lähti heti lainaan enkä ole varma, koska saan sen takaisin, sen verran tiheään se kuulemma soi Jasminin huoneessa. Reckless Love on Olli Hermanin johdolla lähdössä Suomesta valloittamaan maailmaa. Onnea heillekin!

Kiss Suomessa.

Kiss Suomessa.

Kiss on nimensä hyvän rakenteen takia aika usein ristikoissa. Viime viikkoinakin se on tullut ristikoihini pari kertaa ja olen vihjeittänyt sen aiempia poikkeavasti: ”Konsertoi kesäkuun alussa Suomessa”. Ajankohtaisuus on intohimoni. Yhteen aikaan oli tapana selittää se radioasemana ja välillä taas Princen tai Tom Jonesin hittinä. Suht tunnettu on myös Endre Kiss, joka kilpaili Elmon kanssa Juhani Peltosen tunnetussa romaanissa. Otsikosta tuttu ”Kiss Kiss” taas on Holly Valancen hitti vuodelta 2002.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>