Tule luo

EVVK 2022Vuosi 2021 on taas kulunut kiireisissä merkeissä täällä ristikkotehtaalla. Kaikki Pelikaanit on saatu tehtyä ja huima määrä ristikoita tilaajille toimitettua, mutta muista isoista projekteista monet ovat edelleen tekovaiheessa. Yksi suurimmista onnistuneista ponnistuksista etenkin itselleni on jälleen ollut Erkki Vuokilan vuosikirja EVVK 2022, joka on jo ilmestynyt kirjakauppoihin. Pian se tulee myös lehtipisteisiin.

Kirja sisältää jo kolmatta kertaa yli 200 sivua, neljä sivua ajankohtaista pohdittavaa vuoden jokaiselle viikolle. Seitsemän päivän jaksolle on kalenteri, hönötys, kuvaristikko, krypto sekä yksi sivu vielä muuta ratkottavaa per viikko. Siihen mahtuu myös mm.30 piilosanaa. Tehtävien taso on pääosin kohtuullinen eli kirja sopii kaikille ristikkofaneille.

Messuilla tapaa myös oikeita kirjailijoita. Tässä olen antamassa henkilökohtaista ristikkoa Laura Lindstedtille.

Messuilla tapaa myös oikeita kirjailijoita. Tässä olen antamassa henkilökohtaista ristikkoa Laura Lindstedtille.

Keskityn tässä blogissa kirjan ohella 28.10. alkaviin Helsingin kirjamessuihin ja yritän vielä jouluun mennessä tehdä tarkemman yhteenvedon tästä vuodesta. Uuden kirjan viidelle viimeiselle sivulle tein tarinan vuoden 2019 kirjamessuista, jotka olivat rankka mutta hauska tapahtuma. Aion tänäkin vuonna olla mukana joka päivä ja sopivissa tilanteissa voin tehdä kävijöille henkilökohtaisia ristikoita. Henkilökohtaisen ristikon voi pyytää myös lahjakirjan saajalle kirjan väliin sujautettavaksi. Juttelen mielelläni messuvieraiden kanssa kirjasta ja ristikoista ynnä muusta aina kun olen paikalla. Ja tuona paikkana on luonnollisesti EVVK:n kustantajan Teoksen osasto 6c70.

Olen tuolla osastolla myös kolmessa haastattelussa, lauantaina klo 10.30 ja 12.00 sekä sunnuntaina 12.30.

Yksi kommentti artikkeliin “Tule luo

  1. Esa Laamanen

    Olen Punaisen tilaaja ja sen aktiivinen ratkoja.
    Lehteä olen ratkonut jo yli 10 vuoden ajan säännöllisesti. Se on hieno ja tehtävät sekä ulkoasu ovat jatkuvasti kehittyneet paremmiksi. Tehtäviä on ilo ratkoa ja olen itsekin kehittynyt siinä valtavasti vuosien saatossa.
    Viime aikoina olen (melko useinkin) joutunut ottamaan käyttöön suurennuslasin! Nimittäin jotkin kuvavihjeet, varsinkin loppupään ristikoissa, ovat turhan pieniä ja niitä pitää zoomata välillä. Toivon tähän haittaan korjausta, sillä vihjeiden on oltava visuaalisesti riittävän selkeästi esitettyjä!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>