Flesh and Blood

evvk_fleshandblood

Edellisestä blogista on taas aivan liikaa aikaa. Laiskuudesta en ota syytöksiä, sillä koko kesän olen muiden töiden ohella väsännyt kalenterikirjaa ja musiikkia. Kirjoittamiseen keskittyminen on aina hankalaa.

Ristikkolehtipuolella oli alkuvuodesta isoja ongelmia. Postin jakelu oli oikukkaan eriarvoista eri tilaajille. Lehden tuloaika saattoi heittää lähes kaksi viikkoa tai se ei mennyt olenkaan perille. Viime aikoina tilaajat ovat yleensä saaneet lehden hyvissä ajoin, jopa selvästi ennen irtonumero-ostajia. Toivotaan sen jatkuvan. Tuo alkuvuoden toiminta saattoi jo koko ristikkolehtibisneksen vaakalaudalle.

Talvella neuvottelin Kustannus Oy Teoksen väen kanssa siitä, tehdäänkö neljäs EVVK. Edellisten teko oli vienyt todella paljon aikaa. Minulla välähti, että jospa tekisi puolet ohuemman ja sellaisella rakenteella, että joka viikko on kalenterin lisäksi kuvaristikko, piilosana ja krypto. Tämä kelpasi Teokselle ja uusi sopimus tehtiin. Kirja ilmestyy kirjakauppoihin piakkoin ja lehtipisteisiin marraskuun alussa. Ei tämänkään tekeminen ollut pikkujuttu. Vaikka tehtävät ovat suhteellisen pieniä, niitä on 156 kappaletta ja kaikissa on ajankohtaista asiaa siltä viikolta. Kirja on nyt varmasti helpompikäyttöinen kuin puolet paksumpana. Helsingin kirjamessuilla tavataan?

Musiikkipuolella olen aktivoitunut liki kaksi vuotta sitten, kun perustin kollektiivin, jonka nimeksi muodostui HiSQ. Homma menee niin, että minä esittelen kappaleeni kitaristi-tuottaja Peter Engbergille ja hänen johdollaan menee bändi studioon. Bändiin kuuluvat Peterin lisäksi kosketinsoittaja Mikko Mäkinen, basisti Janne Rajala, rumpali Risto Niinikoski sekä äänittäjä-miksaaja-tuottaja Janne Oinas. Studiossa tämä porukka hioo jokaisen sellaiseen kuntoon ettei paremmasta väliä. Kollektiiviin kuuluvat vielä ristikkoväelle tuttu ulkoasuvelho Markku Mäkelä ja videopuolesta vastaa Arto Pöllänen. Lisäksi oikeaksi kädekseni asettui levy-yhtiöineen laulajana tunnettu Marko “Bablo” Junnilainen. Hänen kanssaan juonin promootion ja julkisuuden parissa.

Tällä kertaa mennään englannin kielellä, koska olemme pyrkineet kansainvälisesti vertailukelpoiseen jälkeen ja lähestyneet kaiken maailman radioasemia. Vuosi sitten ilmestynyt ensimmäinen EP on saanut paljon kehuja kuulijoilta, mutta tuntemattoman keikkailemattoman yhtyeen ei ole helppo päästä läpi, etenkään täällä Suomessa. Vietin sitten vuoden verkostoituen ulkomaisten ja joidenkin suomalaistenkin muusikkojen kanssa netissä.

Bablo keksi laulajaksi ystävänsä Marko Hietalan, entisen Nightwishin laulajan ja basistin. Marko otti pestin vastaan. Mikko Mäkinen teki hienon pianosovituksen. Kappaleen nimi on Flesh and Blood ja se voisi olla kertomus Markon elämästä, mutta se on kyllä kirjoitettu vuosikymmeniä sitten. Asia on entistä ajankohtaisempi nykymaailmassa.

HiSQ:n musiikkiin voi tutustua mm. seuraavissa paikoissa:
hisq.fi
Spotify
Instagram
Twitter
Youtube

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>