Sweet sixteen

Jos joskus tuntuu, että valitan paljon, haluan kyllä vastavuoroisesti ehdottomasti painottaa, että negatiiviset tunteet liittyvät vain tiettyihin asioihin. Ristikkolehtien tekeminen on mukavaa puuhaa, miksei niiden myyminenkin, mutta antaumus ja ponnistelut eivät välttämättä näy myyntiluvuissa tai edes kohtuullisena kassavirtana.

Erityisen hankala tilanne on ollut Passelin Pelikaanin kohdalla, sillä 20-sivuisena ja vain pari euroa kuluttajalle maksavana sen kustantamisessa ei näyttänyt olevan järjen häivää, varsinkaan niillä nykyisillä painosmäärillä, joihin nykyinen maailmantalouden tilanne ja ristikkolehtien massatuotanto on johtanut. Tietty innokas fanijoukkohan jokaisella lehdellämme on, mutta sen lisäksi tarvittaisiin jatkuvasti vilkasta irtonumeromyyntiä. Jotain oli siis tehtävä.

Fiksuimmalta tuntui muuttaa Passeli muiden Pelikaanien rinnalle samanpaksuiseksi ja -hintaiseksi. Näin yksinkertaistettiin tilaajapalveluakin, kun pitkään mukana pyörinyt aivan eri tavalla rakentunut tilaushinta saatiin pois.

Päätimme tehdä muutoksen mahdollisimman kuluttajaystävällisesti siitäkin huolimatta, että uusi Passeli ehkä ensi silmäyksellä sokeeraa monta ratkojaansa. Erikoistehtävät olisi voinut sirottaa ympäriinsä, jolloin niiden määrä ei olisi tuntunut niin suurelta. Nyt tuo monelle makea kuusitoistasivuinen on kuitenkin näppärästi irrotettavissa. Jos ei itse erikoistehtävistä ollenkaan tykkää, luulisi lähipiirissä löytyvän jonkun sellaisen, jolle ne ovat mieluisia.

Tässäkin olen saanut voimaan joulun alla saamastani viestistä: ”Sinä Eki olet ainoa Suomessa, joka tosiaan panostaa ristikoiden laatuun rahallisen voiton kustannuksella. Ei voi kuin ihmetellä, mutta tiesi olet itse valinnut. Eikä tie ole välttämättä helppo.” Liioiteltua tai ei, tällaiset kommentit lämmittävät ja puskevat jatkamaan.

Lehden muuttamisessa on aina riskinsä. Olemme jo ensimmäisinä päivinä saaneet muutamia peruutuksia. Tätä kirjoittaessa on tunnin sisällä tullut kolme vuosikertatilausta. Tilanne tulee elämään pitkän ajan.

Täytyy vielä korostaa, mitä siis oikeasti tapahtui, koska eräänkin soittajan mielestä ristikoiden määrä peruslehdessä oli vähentynyt. Ei, siihen saatiin useampi kuvaristikko lisää. Jo tuon osan pitäisi olla rahansa väärti, jos tykkää keskitasoisista ristikoista, niitähän ei tässä määrin saa mistään ostaa yhdellä kerralla.

Samalla tietenkin pyydämme hartaasti runsasta palautetta, jossa saamme liitteen mahdollisimman oikeansisältöiseksi suurimmalle mahdolliselle joukolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>