Mirja Pihlajamäki: Putkiremontin keskeltä

Olen viime aikoina joutunut kokeilemaan käytännössä, onko ”aamurusko ystävä muusille” kuten latinantunnilla opetettiin, tai noukkiiko varhainen lintu madon tai mitä muita niitä aikaista ylösnousua suosittelevia sananlaskuja onkaan. Klo 7-8 välillä alkavat nimittäin remonttimiehet porata seiniä ja pitää muuta melua, niin että on pakko herätä. Toinen juttu on sitten se, heräävätkö aivot vaikka kroppa herääkin. Saatte sitten itse päätellä tulevista ristikoista, miten kävi.

Tänään tuli yllättävässä paikassa vastaan paljon käytetty ristikkosana. Luin erästä kirjaa, jonka kannessa oli nimen, tekijän ja kansikuvan lisäksi vielä sana TEOS. Ihmettelin, miksi tämä tieto oli pitänyt laittaa näkyviin, kai jokainen muutenkin olisi tajunnut että kirja oli teos. Vähän aikaa raksutti aivan tyhjää, ennen kuin tajusin että se oli kustantajan nimi!

Vielä tosielämässä käyty keskustelu kahden ratkojan välillä:
– Mikä lehden numero sinulla siinä on?
– 4,50… ei kun tämä olikin hinta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>