Kolkataan!

Ristisanahan on tuttu, mutta entä tämä: Ristisanan paikka ja kolme tavua? Sen on pakko olla Gol-ga-ta. Päätöstavu aloittaa kaksitavuisen ”bittimaailman sana-osasen”, joten ”ta-vu” sopii tähän vielä hakkeroimattomaan tyhjään ruudukkoon!

Hyllyssäni on kaksi kookkaamman puoleista kirjaa vierekkäin, ison ristinkuvan kyljessä omaava pyhä kirja Raamattu, jonka vieressä on Ekin Ristisanakirja. Isoon kirjaan tulee turvauduttua aina kiperämmän paikan tullen, mutta tällä kertaa selvisin omin neuvoin ja itse. Ristiä kaksi siis, kuin vakioveikkauksessa konsanaan.
Jätän kynän ja perinteisen ratkonnan ja puoliksi sukellan surffaillen ristikkoväen aarreaittaan etsimään kiperämpää aivonystyröitä hierovaa tehtävää. Ratkottavaa löytyy, joten jatkan ratkontaa päätteellä. Älykkäämmän sanaviihteen parissa on mielekästä käyttää aivosoluja ja kadottaa aikaa odottaen tulevaa, mikä ei enää välttämättä paremmaksi muutu. Enää ei olla kynän ja paperin varassa, vaan nollien ja ykkösten muodostamassa ohjelmoidussa sanaruudukossa kohtaavat mennyt ja tuleva: digiristikko on täällä jäädäkseen. Vielä kun saisin mobiili-älylaitteeseeni, jota myös puhelimeksi kutsun, tuoreen pähkinän purtavaksi aina halutessani, olisin vieläkin onnellisempi. Ehkä senkin vielä elinaikanani näen tapahtuvaksi?

Jere, Turku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>