Lentoon (USA:n matkapäiväkirja, osa 1)

Joskus 1980-luvun lopulla kolme ristikoiden puitteissa tavannutta kaverusta ja kollegaa allekirjoitti paperin: “Joskus vielä lähdemme rapakon taakse rakastamamme musiikin alkulähteille.” Itseni lisäksi paperin allekirjoittivat Antti Skyttä ja Pekka Joutsi.

Meni parikymmentä vuotta. Sanaseppojen kesäpäivillä Kangasalan Ilkossa minulle annettiin 50-vuotissyntymäpäivälahjaksi kyseisen matkan järjestelyt.

Vähän yli viisi vuotta sen jälkeen puhelimeni soi ja siellä on Antti: “Oletko nähnyt Hesarin etusivun?” Siellä oli Albatros Travelsin mainos, yhtenä matkana “Tuulen viemää”. Kun tutkin ilmoitusta, huomasin saman kuin Anttikin: tässähän on unelmamatkamme valmiiksi suunniteltuna.

Emme saaneet heti aikatauluja sopimaan, mutta loppuvuonna 2013 lyötiin lukkoon, että 12.5.2014 lähdetään. Alkoi pitkä mukava odotus ja työasioiden järkkääminen pitkällä tähtäimellä niin, että kahden viikon poissaolo olisi mahdollinen. Matkalle ilmoittautui neljänneksi Antin vaimo Pirjo, joten meistä tuli taloudellisesti kaksi hotellihuoneellista.

Suuntana Helsinki-Vantaa.

Suuntana Helsinki-Vantaa.

Talvi ja kevät olivat kiireistä aikaa monestakin syystä, mutta toukokuun 12. päivän aamuna seisoimme neljästään Helsinki-Vantaan terminaalissa valmiina lähtöön. Illansuussa oli tarkoitus olla Atlantassa ja väliin tuli vielä kahdeksan tunnin aikaero. Matkustusta kerrakseen.

Ensin oli vuorossa lyhyehkö lento Lontoon Heathrow’lle. Aloin pehmittää jo kesälomalle siirtynyttä Pekkaa pieniin laadintasessioihin. Pekka ilmaisikin, että jotkut erikoisuudet voisivat kiinnostaa. Heathrow’n odotustilassa aloitimme. Tästä eteenpäin laadintaamme voikin seurata täältä. Pitkä lento Lontoosta Atlantaan sujui yllättävän mukavasti Suomen ennätyksiä poksautellen.

Atlantan hotelliin saavuttaessa olimme aika väsyneitä, mutta menimme kuitenkin aulaan yömyssyille. Oppaamme Jukka sattui vielä paikalle. Saimme kuulla, että kun edellisten kahden viikon seurueessa oli yli 30 henkeä, meitä olisi vain 11. Meillä olisi iso bussi ja helposti liikuteltava porukka. Vaikka olisi kuinka seurallinen ja ihmisrakas, tässä tapauksessa tämä oli pelkästään iloinen asia. Menimme nukkumaan ja valmistautumaan aamulla alkavaan suureen seikkailuun.

Näkymä hotellihuoneesta Atlantassa seuraavana aamuna.

Näkymä hotellihuoneesta Atlantassa seuraavana aamuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>