Mirja Pihlajamäki: Laiskuus on hyvä lahja, kun sitä osaa oikein käyttää

Kai tässä täytyy ensiksi esitellä itseni. Laiskuus on hyvä lahja kun sitä osaa oikein käyttää, joten toistan esittelyn, jonka kirjoitin viime vuonna Suomen Kuvalehden ristikkosivulle:
– Olen ammatiltani graafikko ja olen tehnyt paljon lasten väritys- ja askartelukirjoja. Niistä suurin osa on julkaistu ilman tekijän nimeä, joten kuuluisuutta ei ole tullut, milloin leveämpi ja milloin kapeampi leipä kylläkin. Saattaa johtua ammatista, että laatimieni ristikoiden vihjeissä ja pääkuvissa on usein lapsia, koiria ja kissoja. Lapset ovat tosin olemassa vain kuvituksina eikä koiria ja kissojakaan ole huushollissani konkreettisesti. Harrastan käsitöitä ja historiaa, joista ainakin jälkimmäisen vaikutus näkyy ristikoissakin.

Tätä tekstiä kirjoittaessani eläkeikä jo häämötti horisontissa, nyt se on todellisuutta. Eläkepäätös on tullut, 1.6.2013 jäin virallisesti eläkkeelle, mutta aion jatkaa ristikoiden laadintaa siinä määrin kuin siihen tarjoutuu käytännön mahdollisuuksia. En itsekään vielä tiedä tämän tarkemmin, aika näyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>