Typistetysti typäköstä

Niko Kettunen kirjoitti 7.9. Hesarissa blogissaan viikon eläimestä. Se on maailman pienin varpuslintu, painaa noin 4 grammaa ja on noin 7 cm pitkä. Ja on aikamoisen kova äkseeraamaan, tätä pienempää tyrannia tuskin toista lajia löytyy. No, entäs sitten, miksi sinulle tätä jutustelen? Kas, kun tämän soman tyrannin nimi on suomennettu niin muikeasti: TÖPÖKÄÄPIÖTYPÄKKÖ.

Meille on tullut Punainen Pelikaani kotiin tilattuna aivan sen ilmestymisen alusta saakka. Tykkäämme mieheni kanssa, että se on Suomen paras ristikkolehti. Heti kun näin tuon nimen, niin alkoi naamani venyä virneeseen. Wau, mikä ristikkosana tuo olisikaan! Kun alkaisi noita kirjaimia ja tavuja vähän kerrassaan esiin putkahdella, niin siinä väkisin tulisi mietittyä, että nyt on kyllä minulla tämä ristikko ihan solmussa. Mutta juuri tuontyyppiset tehtävät ovat juurikin niitä parhaita. Ne jäävät sillä tavalla kivasti ajatusnystyröitä kutittelemaan ja kun on hetken antanut aivojensa huilata, ja palaa tehtävän pariin, niin naps, ja siitä se sitten aukeaakin.

Kiitos kiinnostavista ristikoista sinulle ja kaikille muillekin Punaisen Pelikaanin laatijoille, jatkakaa samaan malliin!

Tuija Oulusta

Eki: Kerroin Tuijalle, että kyseinen eläin oli pian tuon jälkeen ollut Hesarin maanantairistikossa ja hän ilahtui.

Töpökääpiötypäkkö Helsingin Sanomien ristikossa 14.9.2020

Töpökääpiötypäkkö Helsingin Sanomien ristikossa 14.9.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>