Uusimmat lehdet

Ekin blogi

Iisakin kirkko

Sain suruviestin Paavo Iisakki Lukkaroisesta hänen kuopukseltaan Mikolta syyskuun ensimmäisenä päivänä klo 17.45. Paavo oli kuollut samana päivänä puolenpäivän jälkeen. Paavo syntyi 15.7.1930 Vihannissa. Ennen ristikkouraa hän oli ehtinyt toimia mm. kirjanpitäjänä, autokauppiaana, huoltoasemaketjun aluejohtajana ja mainostoimistoyrittäjänä. Hän perusti 1970-luvun alussa isoveljensä Matin kanssa Iisakin Julkaisut Oy:n, lehtinä aluksi Iisakin Ristikot ja Turilas. Heillä oli [Lue lisää]

Tekijöiden blogit

Mirja Pihlajamäki: Mutkan kautta suoraan

Keksiessäni vihjeitä vaikeaksi tarkoitettuun ristikkoon yritän miettiä, miten saisin ratkojan ajatukset harhautetuksi väärään suuntaan. Tässä on joitakin esimerkkejä siitä, miten Sanasepon 2/2018 laatijat onnistuivat harhauttamaan minua. Sanaseppo 3/2018 on jo ilmestynyt ja sen mukana edellisen numeron ratkaisut, joten tässä jutussa ei paljastu mitään sellaista tietoa, joka ei muutenkin jo olisi saatavissa. Mutkikas: ”Tytöille tärkeä” oli [Lue lisää]

Nyt vanhoja lehtiä edullisesti!

Loppuuko ratkottava kesken ennen seuraavan numeron ilmestymistä? Viime aikoina on kyselty paljon lehtiemme vanhoja numeroita, ja siksipä tarjoamme mahdollisuuden ostaa niitä varastostamme edulliseen pakettihintaan. Soita meille tai lähetä viesti, niin kootaan paketti sinulle mieluisista numeroista. Tavallinen tilaus on 10 lehteä, jolloin hinta on 20 € + postikulut. Myös muun kokoiset tilaukset ovat mahdollisia.

Lue lisää

 

Pelikaanit 20 vuotta sitten

Ensimmäisten Pelikaanien ilmestymisestä tuli heinäkuussa 2013 kuluneeksi 20 vuotta. Tuosta eteenpäin olemme julkaisseet täällä näytteenä tehtävän jokaisesta 20 vuotta täyttävästä Pelikaani-numerosta. Vuosien kuluessa näistä muotoutuu mielenkiintoinen kooste tehtävien ja laatijoiden kehityksestä.

Nyt myös ristikot alkukeväältä 1999! Runsaasti uusia lisäyksiä!

Muuta

Virhepalvelua päivitetty viimeksi 13.11.2019

Kaikkien Pelikaani-lehtien kansiristikoista nyt Kansikisa!Kansikisan kisavastauksina toimivat Pelikaani-lehtien (Krypto, Punainen, Passeli) kansitehtävien kuusikirjaimiset avainsanat 1-6. Lue lisää!